flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Зарічному районному суді м. Суми проведено навчання з адвокатами щодо користування оновленим сайтом суду

21 червня 2017, 17:44

21 червня 2017 року у приміщенні Зарічного районного суду м. Суми відбулося навчання щодо користування оновленим сайтом суду.

У зустрічі приймали участь голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова, прес-секретар суду Наталія Горкуша, а також адвокати і працівники Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Із вітальним словом до усіх присутніх звернулася голова суду Ганна Шелєхова та зауважила, що і судді і працівники апарату суду зацікавлені у тому, аби адвокати були якнайбільше ознайомлені з роботою Зарічного районного суду м. Суми загалом та сайтом суду зокрема, і могли швидко знайти необхідну інформацію.

Ганна Шелєхова повідомила, що Зарічний районний суд м. Суми завжди працює відкрито та прозоро для суспільства, що реалізовується у тому числі й розміщенням відповідної інформації на веб-сайті суду та сторінці суду у мережі Facebook.

Учасники зустрічі були поінформовані про запроваджену в Зарічному районному суді м. Суми спеціалізацію суддів з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення і цивільних та адміністративних справ. Також доповідач зауважила, що авторозподіл справ між суддями здійснюється з урахуванням затверджених рішенням зборів суддів Засад використання автоматизованої системи документообігу суду Зарічного районного суду м. Суми.

Голова суду також розповіла присутнім про електронні можливості суду: проведення судових засідань у режимі відеоконференції; відправку учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд»; можливість оплати судового збору в он-лайн режимі та можливість перегляду звіту про автоматизований розподіл справи.

Прес-секретар суду Наталія Горкуша наочно продемонстровано, як самостійно відстежити рух будь-якої справи на оновленому веб – сайті Зарічного районного суду м. Суми. На прикладі показала, як знайти необхідну адвокатам корисну інформацію, а саме:

  • список судових справ, призначених до розгляду;
  • інформацію щодо стадій розгляду судових справ;
  • звіт про автоматизований розподіл справ;
  • список резонансних справ на кожен тиждень;
  • цикл передач «Про суд».

Також усім присутнім були вручені пам’ятки, розроблені в Зарічному районному суді м. Суми, щодо користування функціоналом «Інформація щодо стадій розгляду судових справ».

В кінці зустрічі усі присутні змогли поставити питання, які їх цікавили, та отримали вичерпні відповіді на них.

На завершення зустрічі голова суду висловила надію на подальшу плідну співпрацю.