flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двом співробітницям Сумської митниці ДФС обрано запобіжні заходи та відсторонено від займаних посад

10 липня 2017, 10:50

07 липня 2017 року слідчим суддею двом співробітницям Сумської митниці ДФС, громадянкам Т. та С., обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту із забороною лишати житло з 22.00 год. до 07.00 год. щоденно та відсторонено від займаних посад. Громадянки Т. та С. підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Одночасно на підозрюваних Т. та С. покладено такі обов’язки:

  • не відлучатися із місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання і місця роботи;
  • утриматися від спілкування із свідками по даній справі;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон.

Заслухавши учасників провадження, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя дійшов висновків про обґрунтованість підозри у вчиненні підозрюваними інкримінованого їм кримінального правопорушення.

На думку суду обидві підозрювані можуть ухилятися від покладених на них процесуальних обов’язків, переховуватися від органів розслідування і суду, впливати на свідків у провадженні та іншим чином перешкоджати процесу доказування, також продовжити злочинну діяльність. А тому існують достатні підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 22.00 год. до 07.00 год.

Доведеними суд вважає також і наявність ризику, щодо можливої протиправної поведінки підозрюваних, пов’язаних з перебуванням на посадах, а також можливості впливу на інших учасників провадження.

Враховуючи наведене, а також беручи до уваги, що злочин, в якому підозрюються особи Т. та С., безпосередньо пов'язаний з їх перебуванням на займаних посадах, судом задоволено клопотання про відсторонення осіб від займаних посад.

Строк дії ухвал, в частині застосування запобіжних заходів, покладення на підозрюваних обов’язків, та відсторонення від займаних посад встановлено до 16 год. 00 хв. 31 серпня 2017 року.

Ухвали слідчого судді можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів. Подання апеляційної скарги на ухвали не зупиняє їх виконання.

Інформаційно: 28 червня 2017 року двох співробітниць митниці викрито при одержанні 1400 грн. від громадянки України за безперешкодне перевезення до Російської Федерації сала вагою близько 270 кг.