flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу відносно особи, яка обвинувачується в участі у терористичній організації, направлено для визначення підсудності

10 липня 2017, 13:05

10 липня 2017 року судом задоволено клопотання прокурора про направлення обвинувального акту відносно громадянина К. до апеляційного суду Сумської області, для подальшого звернення до Вищого Спеціалізованого Суду України, для визначення підсудності. Особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

В підготовчому судовому засіданні прокурор заявив клопотання про здійснення спеціального судового провадження відносно обвинуваченого К., так як він перебуває на тимчасово окупованій території в м. Донецьку, переховується від слідства та суду. Про розпочате щодо нього кримінальне провадження повідомлений належним чином у процесі спеціального досудового розслідування.

Суд відмовив у задоволенні цього клопотання прокурора, вважаючи його передчасним. В судовому засіданні було встановлено, що кримінальне правопорушення, в якому обвинувачується громадянин К., він вчинив починаючи з квітня 2014 року та перебуваючи на території м. Донецьк. А юрисдикція Зарічного райсуду м. Суми не розповсюджується на територію м. Донецьк.

Інформаційно: громадянин К. обвинувачується у тому, що наприкінці квітня 2014 року добровільно вступив до лав озброєного підрозділу терористичної організації підрозділу «Восток», а в подальшому – батальйону «Оплот», який входить до складу незаконного збройного формування – терористичної організації, так званої «Донецької народної республіки». Беручи участь у терористичній організації «Донецька народна республіка», громадянин К. разом з іншими невстановленими досудовим розслідуванням представниками терористичної організації ДНР проводив спецоперації, бойові виходи, здійснював охорону та конвоювання полонених військовослужбовців Збройних Сил України.