flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у пособництві в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі продовжено строк тримання під вартою (оновлено)

21 липня 2017, 10:18

17 липня 2017 року слідчим суддею продовжено строк тримання під вартою громадянину С. Особа підозрюється у пособництві в одержанні невстановленими службовими особами – працівниками правоохоронних органів, які займають відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст. 27, ч.4 ст. 368 КК України).

В задоволенні клопотання сторони захисту про застосування більш м’якого запобіжного заходу та зменшення розміру застави відмовлено за необґрунтованістю.

На думку слідчого судді стороною обвинувачення доведено наявність обґрунтованої підозри громадянина С. у вчиненні інкримінованого злочину, що підтверджується наданими суду матеріалами кримінального провадження.

Оскільки громадянин С.  підозрюється у вчиненні умисного особливо тяжкого корисливого злочину, за який передбачено покарання у виді до 12-ти років позбавлення волі, є пенсіонером Служби безпеки України та має значний досвід роботи в цих органах, а тому є обізнаним про тактику і методи ведення оперативної роботи та органів досудового розслідування. Також він розуміє суворість покарання за вчинення злочину, має зв’язки у правоохоронних органах. А тому існують достатні підстави вважати, що підозрюваний буде переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Враховуючи викладене, дані щодо особи підозрюваного, на час розгляду клопотання у суду були всі підстави вважати, що більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою, не запобігнуть ризикам, доведеним стороною обвинувачення, а тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Обставин, які є перешкодою для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи продовження строку тримання під вартою, під час розгляду клопотання не встановлено.

Строк дії ухвали визначено до 16 год. 00 хв. 15 вересня 2017 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів.

Інформаційно: громадянин С., діючи за попередньою змовою із громадянином С. та з невстановленими особами – працівниками правоохоронних органів, які займають відповідальне становище, в травні 2017 року, повідомили громадянці Ф. про необхідність передати неправомірну вигоду в сумі 300 тис. дол. США за припинення кримінального переслідування та закриття кримінального провадження відносно неї. Згодом зменшили суму до 150 тис. дол. США, а в подальшому, 19 травня 2017 року, в м. Київ отримали неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. США.