flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього директора одного із Державних навчальних закладів м. Суми не поновили на роботі

03 серпня 2017, 16:38

Апеляційний суд Сумської області залишив в силі рішення Зарічного районного суду м. Суми від 23 червня 2017 року, яким громадянину К. відмовлено у поновленні на роботі на посаді директора Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту.

Апеляційну скаргу подав відповідач і зазначав, що його було звільнено до закінчення строку дії контракту згідно п. 8 ч. 1 ст. 36 КЗпП України. А підставою звільнення стало розмороження системи опалення. Проте, за його словами, він ніяких порушень умов контракту та трудової дисципліни не допускав і, навпаки, в період роботи ужив усі необхідні заходи в межах недостатнього фінансування щодо забезпечення роботи системи опалення, тепломереж.

Апелянт просив, аби колегія суддів апеляційної інстанції скасувала рішення Зарічного районного суду м. Суми і ухвалила нове, яким би його позовні вимоги до Державного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту», Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України про скасування наказів про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, - було задоволено.

Колегія суддів погодилася із висновком суду першої інстанції, що звільнення відповідача проведено з дотриманням вимог закону. Судом вірно встановлено та не заперечується сторонами, що причиною звільнення громадянина К. з посади директора навчального закладу та дострокового розірвання з ним контракту стала надзвичайна ситуація в ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» на початку січня 2017 року, а саме розмерзання внутрішньої системи опалення та виходу із ладу системи теплопостачання, що призвело до значних збитків.

Головуючий суддя Бурда Богдан В’ячеславович.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/1256/17.