flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо обрання запобіжного заходу депутату Сумської обласної ради (Оновлено. Із відеосюжетом)

17 серпня 2017, 08:07

16 серпня 2017 року суд відмовив у задоволені заяви прокурора про відвід слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми Мальованої-Когер В.В., яка 14 серпня 2017 року розглядала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту депутату Сумської обласної ради, громадянину Ч.

Суд, розглядаючи заяву про відвід, заслухав прокурора, старшого слідчого, захисників, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку.

Будь-які обставини що б свідчили про особисту зацікавленість слідчого судді в розгляді справи, про її безсторонність та надання переваг в реалізації принципу змагальності сторін будь кому із учасників процесу – відсутні.

Рішення, які не влаштовують учасників процесу не можуть свідчити про упередженість слідчого судді в рамках даного провадження.  

В рамках інших справ заявнику забезпечена можливість апеляційного оскарження. Відносно порушень, які не підлягають процесуальному оскарженню то нормами чинного законодавства передбачена процедура захисту прав заявника, яка не обмежується подачею заяви про відвід.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту депутату Сумської обласної ради, громадянину Ч., відбудеться завтра, 17 серпня 2017 року о 9 год. 00 хв.

Слідчий суддя Мальована-Когер В.В.