flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом відсторонено від посади та обрано запобіжний захід правоохоронцю, підозрюваному в корупційному злочині (оновлено)

17 серпня 2017, 08:42

11 серпня 2017 року слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в період часу з 20:00 год. до 07:00 год., а 14 серпня 2017 року - відсторонено від займаної посади працівника Шосткинської виправної колонії, громадянина Г. Особа підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 КК України).

Також на нього покладено такі обов’язки:

  • не відлучатися із м. Шостка без дозволу слідчого, прокурора, суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання і місця роботи;
  • утриматися від спілкування зі свідками.

Заслухавши учасників розгляду клопотання, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що на час розгляду клопотання більш м’які запобіжні заходи, ніж домашній арешт, не здатні в повній мірі запобігти ризикам, доведеним стороною обвинувачення.

Громадянин Г. підозрюється у вчиненні тяжкого корупційного злочину, за який законом передбачене покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років, який вчинив шляхом використання своїх службових можливостей, а тому є достатні підстави вважати, що він може незаконно впливати на свідків та іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Судом також враховано, що підозрюваний Г. має постійне місце роботи, має малолітню дитину, проживає разом з батьками похилого віку, а тому слідчий суддя клопотання задовольнив частково: застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишати житло у період доби з 20:00 год. до 07:00 год., так як це дасть можливість утримувати сім’ю, з покладенням обов’язків, зазначених у клопотанні.

Доведеними суд вважає також і наявність ризику щодо можливості негативно вплинути на процес розслідування, пов’язаного з його перебуванням підозрюваного на посаді, а саме можливості впливу на свідків та іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу та покладення на підозрюваного обов’язків встановлено до 17 год. 00 хв. 08 жовтня 2017 року, а ухвали про відсторонення від посади - до 08 жовтня 2017 року включно.

Ухвали можу бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: обіймаючи адміністративну посаду, чоловік вимагав від жительки міста Шостки кошти в сумі 2500 грн. за вирішення питання про позитивне проходження лікарсько-військової комісії та подальше працевлаштування на службу за контрактом до виправної колонії.