flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід та відсторонено від посади правоохоронця, підозрюваного у вчиненні корупційного злочину

10 жовтня 2017, 15:49

10 жовтня 2017 року слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в період часу з 20:00 год. до 08:00 год. щоденно інспектору патрульної поліції Роменського ВП ГУНП в Сумській області громадянину П. Особа підозрюється в одержанні неправомірної вигоди шляхом вимагання (ч.3 ст. 368 КК України).

Також на нього покладено такі обов’язки:

  • прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду за викликом у передбаченому КПК України порядку;
  • не відлучатись з м. Ромни, де він зареєстрований та мешкає, без дозволу слідчого, прокурора, суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватись від спілкування зі свідками по справі із питань, що стосуються фактичних обстави кримінального провадження.

Тяжкість вчиненого злочину, використання службових можливостей під час скоєння інкримінованого діяння, свідчать про наявність у слідства достатніх підстав вважати, що підозрюваний П., використовуючи власний авторитет, зв’язки з працівниками правоохоронних органів, може впливати на свідків у кримінальному провадженні та перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Отже існують достатні підстави для  застосування запобіжного заходу  у вигляді  домашнього арешту.

Доведеними суд вважає також і наявність ризику, щодо можливої протиправної поведінки підозрюваного, пов’язаної з його перебуванням на посаді. , а також можливості впливу на інших учасників провадження.

Строк дії ухвал в частині застосування запобіжного заходу, покладення на підозрюваного обов’язків та відсторонення від посади встановлено до 16 год. 00 хв. 06 грудня 2017 року.

Ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: громадянин П., будучи співробітником правоохоронного органу, використовуючи надані йому владу та службове становище, у період з 26 вересня по 03 жовтня 2017 року вимагав у громадянина К. неправомірну вигоду в розмірі 7 тисяч гривень, за вирішення питань щодо уникнення від адміністративної відповідальності останнього.

04 жовтня підозрюваний П. отримав дану неправомірну вигоду, проте розпорядитися вказаними коштами не встиг, оскільки відразу був затриманий працівниками правоохоронних органів, які фіксували його порушення.