flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Податківця, підозрюваного у корупційному злочині, узято під цілодобовий домашній арешт

17 листопада 2017, 16:38

17 листопада 2017 року слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту працівнику Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області, громадянину П. Особа підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

Також на підозрюваного покладено наступні обов’язки:

  • не відлучатися із смт. Недригайлів без дозволу слідчого, прокурора та суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання і місця перебування;
  • утримуватись від спілкування зі свідком громадянином Л.

Строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту до 16 січня 2018 року включно.

Додані до клопотання та досліджені у судовому засіданні копії документів дають підстави вважати, що підозрюваний П. міг вчинити кримінальне правопорушення, яке йому інкримінують органи досудового розслідування, що свідчить про обґрунтованість підозри.

Заслухавши учасників розгляду клопотання, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що на час розгляду клопотання більш м’які запобіжні заходи, ніж домашній арешт, не здатні в повній мірі запобігти ризикам, доведеним стороною обвинувачення. Адже, обіймаючи посаду начальника Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області, громадянин П. має можливість впливати на підприємців та підлеглих, знищити документи та іншим чином перешкоджати процесу доказування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Одночасно доводимо до відомо громадян, що розгляд клопотання про відсторонення від займаної посади підозрюваного П. призначено на 10 год. 30 хв. 20 листопада 2017 року.

Інформаційно: Громадянин П., обіймав посаду начальника Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області. Він наприкінці жовтня 2017 року, використовуючи своє службове становище, з метою незаконного збагачення висунув фізичній особі-підприємцю Л. пропозицію надати неправомірну вигоду у сумі 10 тисяч гривень за невжиття заходів правового реагування з приводу порушень податкового законодавства, пов’язаних зі сплатою податку з доходів фізичних осіб. В подальшому підозрюваний отримав ці кошти.