flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чергове модельне судове засідання проведено в суді

18 квітня 2018, 18:20

Зарічний районний суд м. Суми завжди сприяє вихованню правової культури у молодого покоління нашої держави!

З метою активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, підвищення якості підготовки фахівців та налагодження ефективної співпраці студентів із судом, сьогодні 18 квітня 2018 року в Зарічному районному суді м. Суми вже вдруге відбулося  модельне судове засідання зі студентами-правниками.

Цього разу учасниками стали студенти 3 курсу Навчально-наукового інституту права Сумського державного університету.

   

Захід відбувався у формі моделювання судового розгляду матеріалів позовної заяви про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини в твердій грошовій сумі в розмірі 3000 гривень на місяць.

Студентам випала можливість на собі відчути, як це бути головуючим суддею, секретарем судового засідання, судовим розпорядником, позивачем, відповідачем, представниками позивача, відповідача у цивільній справі.

   

 

За регламентом майбутні юристи завчасно отримали фабулу справи та мали час, аби вивчити та дослідити всі нюанси для прийняття законного рішення. Хотілося б зауважити, що таку фабулу студенти отримали зі справжньої цивільної справи (сторони справи були знеособлені), яка розглянута в Зарічному районному суді м. Суми декілька років тому. Варто відмітити, що учасники серйозно віднеслися до поставлених перед ними задач та ґрунтовно підготувалися до інтерактивної гри.

В якості експертів для обговорення та підбиття підсумків проведеного модельного засідання взяли участь голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова, суддя-спікер суду Ганна Кривцова, адвокат Світлана Щербак.

  

Після «оголошення рішення суддею» та закриття судового засідання виступили усі експерти. Кожен із них проаналізував хід модельного судового засідання та звернув увагу усіх учасників на помилки і неточності, що були ними допущені.

По закінченню заходу голова суду Ганна Шелєхова подякувала учасникам за активну участь.

«Модельне судове засідання – це не лише унікальний простір спілкування студентів-правників з органами судової влади, а і можливість для майбутніх спеціалістів застосувати здобуті знання, уміння, навички на практиці» - наголосила Ганна Шелєхова.