flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду є випускником першої у світі міжнародної Сертифікатної програми з верховенства права

17 квітня 2019, 15:24

16-17 квітня 2019 року в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого в Харкові проходить підсумковий круглий стіл та церемонія вручення сертифікатів за результатами впровадження першої в світі міжнародної сертифікатної програми з верховенства права (правовладдя), покликаної покращити стан правосуддя та захисту прав людини в Україні. Для участі в даній програмі ще в минулому році на конкурсній основі було відібрано 30 учасників, серед яких і голова Зарічного районого суду м. Суми Ганна Шелєхова. 

У ході круглого столу  Ганна Шелєхова презентувала свій власний підсумковий проект – цикл зустрічей із громадянами «Вас чекають в суді». Такі зустрічі з громадянами в Зарічному районному суді відбуваються на постійній основі, один раз на місяць у вихідний день.

Проект розрахований насамперед на соціально незахищені верстви населення, які не мають фінансової можливості отримати кваліфіковану юридичну консультацію з приводу процедури розгляду справи, мати юридичний супровід під час всього розгляду справи, а також на всіх бажаючих мати більше знань про судову систему та діюче законодавство.

Основним завданням є надання базових знань щодо завдань судової системи, принципів здійснення правосуддя, порядку розгляду справ, тобто надання інформації, яка необхідна громадянам для того, щоб бути належним чином поінформованими з метою захисту своїх прав та інтересів в суді.