flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про правила виїзду неповнолітньої дитини за кордон поговоримо під час чергової зустрічі в рамках проекту «Вас чекають в суді»

10 червня 2019, 17:03

Розпочався сезон канікул і літніх відпусток. Путівки на відпочинок за кордон купили, валізи зібрали, ніби краще й не може бути, а документи для виїзду за кордон не готові. Для виїзду неповнолітньої дитини за кордон існують певні правила. Які саме? Про це поговоримо під час суботньої зустрічі в рамках проекту «Вас чекають в суді».

15 червня 2019 року о 12 год. 00 хв. запрошуємо усіх охочих громадян до Зарічного районного суду м. Суми на чергову зустріч. Тема для обговорення: «Порядок виїзду неповнолітньої дитини за кордон».

У зустрічі прийматимуть участь суддя-спікер Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова, начальник Служби у справах дітей СМР Валерія Подопригора, офіцер відділу прикордонного контролю штабу Сумського прикордонного загону Андрій Румбешта та заступник начальника управління Державної виконавчої служби Марина Рудь.

  • Порядок здійснення пропуску дітей через Державний кордон України (доповідач Андрій Румбешта).
  • Про порядок затвердження висновку Служби у справах дітей про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України (доповідач Валерія Подопригора).
  • Отримання довідки про наявність заборгованості по аліментах для виїзду дитини за кордон без дозволу одного з батьків (доповідач Марина Рудь).
  • Вирішення спору про тимчасовий виїзд дитини за межі України в судовому порядку (доповідач Ганна Шелєхова).

Місце проведення: м. Суми, вул. Академічна, 13, 1 поверх Зарічного районного суду м. Суми, зал судового засідання №100 (прибудова).

Шановні громадяни, також звертаємо Вашу увагу, що долучаються до співпраці у даному проекті і працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області шляхом надання юридичних консультацій громадянам.

Вкотре нагадуємо, що метою таких зустрічей є підвищення рівня правової обізнаності громадян, у тому числі про суд та про новації, що впроваджуються в судах. Один раз на місяць, у вихідний день, Ви зможете прийти до суду та отримати від працівників суду, і не тільки, інформацію про суд та судові процедури.

Не забувайте, якщо Ви маєте змогу і бажання приймати участь у подальших зустрічах, якщо у Вас є цікаві та актуальні теми для обговорення – надсилайте їх на нашу електронну адресу: stat@zr.su.court.gov.ua. Будемо вдячні також за конструктивні пропозиції щодо покращення нашої подальшої роботи в рамках проекту.