flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За участі студентів проведено модельне судове засідання

15 травня 2018, 16:09

Сьогодні, 14 травня 2018 року, студентам юридичного факультету Сумського національного аграрного університету випала можливість на собі відчути, як це бути головуючим суддею, секретарем судового засідання, позивачем, відповідачем, представниками позивача та  відповідача у цивільній справі.

Цього дня в Зарічному районному суді м. Суми вкотре відбулося модельне судове засідання зі студентами-правниками.

Захід відбувався у формі моделювання судового розгляду матеріалів позовної заяви про збільшення розміру аліментів на утримання дитини. Майбутні юристи завчасно отримали фабулу справи та мали час аби вивчити та дослідити всі нюанси для прийняття законного рішення. Таку фабулу студенти отримали зі справжньої цивільної справи (сторони справи були знеособлені), яка розглянута в Зарічному районному суді м. Суми у минулому році. Варто відмітити, що учасники серйозно віднеслися та ґрунтовно підготувалися до поставлених перед ними задач.

Метою проведення таких модельних судових засідань є активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів, підвищення якості підготовки фахівців та налагодження ефективної співпраці студентів із судом.

В якості експертів для обговорення та підбиття підсумків проведеного модельного засідання взяли участь голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова та суддя-спікер суду Ганна Кривцова.

Після «оголошення» вступної та резолютивної частини рішення суддею та закриття судового засідання, виступили усі експерти. Кожен із них проаналізував хід модельного судового засідання та звернув увагу усіх учасників на помилки і неточності, що були ними допущені. Але в той же час відзначили високий рівень підготовки учасників.

По закінченню заходу голова суду Ганна Шелєхова подякувала учасникам за активну участь. Відмітила, що робота юриста не тільки цікава, але і дуже відповідальна. А тому закликала студентів відповідально ставитися до навчання. Аби в майбутньому бути висококваліфікованим юристом та найкращим фахівцем у своїй роботі.