flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо здійснення правосуддя в умовах воєнного стану

06 квітня 2022, 12:56

Шановні учасники процесів та відвідувачі Зарічного районного суду м.Суми!
У зв’язку з оголошеним воєнним станом, враховуючи рекомендації Верховного Суду та Ради суддів України, виходячи з поточної ситуації у місті Суми та на підставі відповідного рішення зборів суддів Зарічний районний суд м.Суми  продовжує здійснювати роботу в особливому режимі, зокрема:
•    справи (кримінальні, цивільні, адміністративні, а також – про адміністративні правопорушення), які станом на 24.02.2022 року вже перебували у провадженні конкретних суддів, зняті з розгляду до минування небезпеки для життя та здоров’я учасників процесу і стабілізації ситуації в країні у цілому та у м.Суми зокрема. Нові дати та час слухання справ Вам обов’язково будуть повідомлені. При цьому, звертаємо Вашу увагу, що запровадження воєнного стану на певній території є поважною причиною для поновлення процесуальних строків.
•    судом розглядаються клопотання про продовження строків тримання під вартою обвинуваченим та інші справи, які визначені в цей період як невідкладні і віднесені до компетенції слідчих суддів (зокрема: клопотання щодо приводу, арешту, обшуку, зміни запобіжного заходу та звернення сум застави на спеціальний рахунок ЗСУ та інші).
•    на час воєнного стану обмежено допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.
•    особистий прийом громадян керівництвом суду не здійснюється до закінчення воєнного стану.

Звертаємо увагу, що у разі загострення воєнних дій у місті, робота Зарічного районного суду м.Суми буде корегуватися відповідно до ситуації.
Водночас, ми робимо все можливе для того, щоб максимально оперативно повернутися до звичайного режиму роботи та звичних для Вас умов роботи суду!
Бережіть себе та своїх рідних, адже життя та здоров’я є найбільшими життєвими цінностями!