flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Податківця, підозрюваного у корупційному злочині, відсторонено від займаної посади

20 листопада 2017, 13:14

20 листопада 2017 року слідчим суддею відсторонено від займаної посади начальника Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області, громадянина П.

Особа підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

Строк дії ухвали в цій частині визначено до 16 січня 2018 року.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Слідчим суддею встановлено, що додані до клопотання та досліджені у судовому засіданні копії документів дають підстави вважати, що підозрюваний П. міг вчинити кримінальне правопорушення, яке йому інкримінують органи досудового розслідування, що свідчить про обґрунтованість підозри.

Крім того факт отримання підозрюваним П. коштів у сумі 10000 грн. органи досудового розслідування пов’язують саме із виконанням ним службових обов’язків. А тому підозрюваний, продовжуючи перебувати на посаді, може впливати на свідків із числа підприємців, підлеглих працівників Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ. Також він може ухилятись від покладених на нього процесуальних обов’язків та іншим чином перешкоджати процесу доказування, а також продовжити злочинну діяльність.

Нагадуємо, що 17 листопада 2017 року слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту начальнику Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області, громадянину П.

Інформаційно: Громадянин П., обіймав посаду начальника Недригайлівського відділення Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області. Він наприкінці жовтня 2017 року, використовуючи своє службове становище, з метою незаконного збагачення висунув фізичній особі-підприємцю Л. пропозицію надати неправомірну вигоду у сумі 10 тисяч гривень за невжиття заходів правового реагування з приводу порушень податкового законодавства, пов’язаних зі сплатою податку з доходів фізичних осіб. В подальшому підозрюваний отримав ці кошти.