flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту підозрюваного у державній зраді

05 травня 2022, 09:09

03 травня 2022 року начальником відділу документообігу та організаційного забезпечення (канцелярія суду) Наталією Сидоренко надано коментар для телеканалу Суспільне Суми щодо розгляду клпотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у державній зраді.

«Судом підозрюваного було взято під варту.

З урахуванням певних обставин справи, інформація про які не може бути повідомлена з метою уникнення розголошення даних досудового розслідування, позитивної репутації підозрюваного, з огляду на незадовільний стан його здоров’я, було визначено розмір застави у майже 1,5 млн. гривень, що не заборонено чинним законодавством.

До того ж, на підозрюваного покладено ряд обов’язків, невиконання яких (або будь-якого з них), може мати наслідком звернення застави в дохід держави та застосування більш суворого запобіжного заходу.

Крім цього, одним з покладених на підозрюваного обов’язків є носіння електронного засобу контролю та заборона залишення міста без дозволу слідчого або прокурора

Слід також зауважити про те, що вчинення державної зради зазначеною службовою особою є предметом перевірки в межах кримінального провадження, на цей час є невстановленим фактом та підлягає доведенню в розумінні принципу презумпції невинуватості,

Обраний запобіжний захід не є мірою покарання за скоєне та спрямований лише на запобігання ризикам у справі та на забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного» - сказала Наталія Сидоренко.

Матеріал можна переглянути на телеканалі Суспільне Суми за посиланням: https://bit.ly/3w4JaFk.