flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумах суди відновлюють роботу

06 травня 2022, 07:53

Відеосюжет на телеканалі Суспільне Суми щодо відновлення слухання справ усіх категорій, проблем із фінансуванням.

У Сумах суди повністю відновлюють свою роботу, яку частково припиняли у перші місяці війни. Нині ж, говорять у районних судах міста, – грошей на кореспонденцію не мають. В одному Зарічному районному суді Сум на місяць потребують на це 200 тисяч гривень.

На місяць, говорить голова Зарічного районного суду Сум Ганна Шелєхова, необхідно не менше 200 тисяч гривень тільки на листи, тож поки можливості викликати всіх письмово не мають, – закликають слідкувати за розглядом на сайті суду. Якщо ж хто виїхав з міста має можливість взяти участь у засіданні онлайн.

"Якщо люди вважають за можливе розгляд за їх відсутності – можна подати відповідну заяву. Якщо бажають надати особисті пояснення – можна взяти участь у справі в режимі відео конференції за допомогою EasyCon. Як це зробити, можна побачити на сайті суду. Велике прохання тим, хто подає зараз заяви, вказувати всі контактні дані. Людей дуже прошу користуватися електронним судом. Він працює, є актуальним і дуже зручним для людей", – пояснює Ганна Шелєхова, голова Зарічного районного суду Сум.

За її словами, фінансування на кореспонденцію в їхньому суді передбачене з серпня 2022 року.

Відеосюжет на телеканалі Суспільне Суми за посиланням: https://bit.ly/3MSp3Rs.