flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансні справи, що перебували в провадженні судді Мальованої-Когер Вікторії Валентинівни

27 січня 2023, 09:56

25 січня 2023 року начальником відділу документообігу та організаційного забезпечення (канцелярія суду) Іриною Ханюковою-Липовою надано коментар для телеканалу Суспільне Суми щодо резонансних справ, що перебували в провадженні судді Мальованої Когер Вікторії Валентинівни.

«У провадженні Мальованої-Когер Вікторії Валентинівні за 2022 рік перебувало близько 130 кримінальних справ, де вона була головуючим суддею, також Вікторія Валентинівна була одним із членів колегії суддів в 7 кримінальних справах. Цифра щодо навантаженості не відрізняється від показників діяльності інших суддів Зарічного районного суду м. Суми.

Серед найбільш резонансних справ, які привертали увагу суспільства: два кримінальних провадження по обвинуваченню чоловіків, у вчиненні державної зради та кримінальне провадження стосовно голови Середино-Будської міської ради, якого обвинувачено у державній зраді та організації з використанням службового становища незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Хочу наголосити, що вона розглядала ці справи не одноособово, а в колегії з іншими суддями, і лише в одній з них була головуючим суддею.

Також резонансними були справи:

- стосовно посадовця Державної прикордонної служби, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди;

- справа по обвинуваченню акушера-гінеколога у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для немовляти. 

У 2022 році Вікторією Валентинівною було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави депутату однієї з районних рад на Сумщині, якого підозрюють у державній зраді. 

На даний час у Зарічного районного суду м. Суми відсутні підстави пов’язувати смерть Мальованої-Когер Вікторії Валентинівни з її професійною діяльністю.» - сказала Ірина Ханюкова-Липова.

Матеріал можна переглянути на телеканалі Суспільне Суми за посиланням: https://bit.ly/409Hdp6