flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У сумських судах - більше 30 протоколів про порушення карантину

07 квітня 2020, 15:00

06 квітня 2020 року головним спеціалістом із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації Наталією Сидоренко надано коментар для телеканалу UA:Суми щодо розгляду адміністративних матеріалів за порушення правил карантину.

"Всього до суду надійшло 15 матеріалів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

Станом на сьогодні розглянуто – 8 справ, з яких :

  • у 2 справах на осіб накладено адміністративне стягнення. Штраф у розмірі 17 тисяч гривень було накладено на чоловіка, який перебував у продуктовому магазині без маски та директора магазину, який здійснював продаж електротоварів). ;
  • у 5 справах – провадження закрито, у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення; Усі 5 протоколів були складені на осіб, які не здійснювали вказану в протоколі діяльність, а являлись лише найманими працівниками. Тобто такі особи не є суб’єктами правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.
  • 1 справа – закрито, у зв'язку з малозначністю вчиненого правопорушення, звільнено від адміністративної відповідальності, обмежено усним зауваженням.   Нерозглянутими залишаються 7 справ, розгляд яких призначено на 07, 08, 09 та 14 квітня» - сказала Наталія Сидоренко.

Відеосюжет можна переглянути на телеканалі UA:Суми за посиланням: https://suspilne.media/24880-u-sumskih-sudah-bilse-30-protokoliv-pro-porusenna-karantinu/.