flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про проведення Дня відкритих дверей

05 квітня 2012, 13:38

«ДЕНЬ  ВІДКРИТИХ  ДВЕРЕЙ  СУДУ»

 30 березня 2012 року у приміщенні Зарічного районного суду м. Суми відбувся День відкритих дверей для школярів та студентів, представників ЗМІ.

Участь у заході взяли учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 м. Суми, студенти ДВНЗ «Українська академія банківської справи НБУ», представники місцевих ЗМІ.

Захід розпочався зі спілкування з головою суду Шелєховою Г.В., яка ознайомила з  історичною довідкою про створення Зарічного районного суду м. Суми, повідомила статистичні дані за 1996 рік та 2011 рік як приклад значного збільшення обсягу навантаження на працівників суду, умови оплати праці, особливості роботи судді.

Керівник апарату суду  Ковтун А.М. разом з головою суду Шелєховою Г.В. провели екскурсію по всіх  канцеляріях суду, таким чином  розповівши  учням та студентам  про структуру та організацію роботи суду та етапи, які  проходить  позовна заява від реєстрації у канцелярії суду до винесення рішення суддею та звернення його до виконання.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося із загальної канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду  та порядку роботи з ними в програмі Д-3, далі відвідали канцелярії з цивільних справ, кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, де ознайомилися з порядком реєстрації справ різних категорій, порядком ведення обліково-статистичних карток, а також  звернення до виконання  судових рішень. Також відвідали архів суду, приміщення для підсудних і конвою.

Після чого учні та студенти мали можливість бути присутніми у відкритому судовому засіданні при розгляді кримінальних справ.

Наприкінці зустрічі учасники позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили побажання у  майбутньому брати участь в подібних заходах.