flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув адмінматеріали стосовно голови Сумської ОДА

07 травня 2021, 09:36

06 травня 2021 року, у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення, суд закрив провадження у справі стосовно голови Сумської обласної державної адміністрації.

Нагадуємо, що стосовно чоловіка до суду надійшло 6 протоколів про вчинення ним правопорушень пов’язаних із корупцією за частинами 1, 2 статті 172-4 КУпАП, які в подальшому були об’єднані в одне провадження. У протоколах йдеться про те, що чоловік, будучи головою Сумської обласної державної адміністрації, займався іншою оплачуваною діяльністю та входив до складу виконавчих органів підприємств, що мають на меті отримання прибутку.

В ході розгляду справи судом були оцінені усі докази, наявні в матеріалах справи, проте факти вчинення особою правопорушень не знайшли свого підтвердження та не доведено наявності в його діях складу вказаних адміністративних правопорушень.

В ході судового розгляду справи було встановлено, що до свого призначення на посаду голови Сумської ОДА чоловік вчинив всі дії, які від нього залежали, для виходу з товариств та зупинив адвокатську діяльність. Тобто вчинення вказаних дій з боку особи виключає наявність об’єктивної та суб’єктивної сторони вказаних правопорушень.

Тому, врахувавши усі обставини, суд дійшов висновку, що у діях особи відсутній склад адміністративних правопорушень та провадження у справі підлягає закриттю

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку.