flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Групу осіб, підозрюваних в умисному вбивстві, судом взято під варту

18 серпня 2017, 17:08

17 серпня 2017 року судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянам З. та Ш., які підозрюються в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Заслухавши думку слідчого, прокурора та захисника, пояснення підозрюваних, дослідивши надані до клопотання матеріали, суд дійшов висновків, що на час розгляду клопотання є всі підстави вважати, що більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою, не запобігнуть ризикам, доведеним слідчим та прокурором.

Знаходячись на свободі, підозрювані зможуть переховуватися від органів досудового розслідування та суду; перешкоджати досудовому розслідуванню шляхом здійснення незаконного впливу на свідків, спеціалістів та інших учасників досудового розслідування; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; продовжувати вчиняти кримінальні правопорушення.

Тому є достатні підстави вважати, що підозрювані, знаходячись на волі, зможуть продовжувати злочинну діяльність.

Строк дії ухвали визначено до 15 год. 00 хв. 10 жовтня 2017 року.

Ухвали можуть бути оскаржені протягом 5 днів.

Інформаційно: 12 серпня 2017 року близько 2 години ночі громадяни З. та Ш., діючи за попередньою змовою, з корисливих мотивів, знаходячись на березі р. Псел у с. В. Рибиця Краснопільського району Сумської області, умисно завдали декілька ударів металевою трубою в область потиличної частини голови потерпілого, в результаті чого потерпілий помер.