flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглядатиме справу стосовно організатора схеми, директора ТОВ та службовця ОДА, обвинувачених у заволодінні коштами під час будівництва амбулаторій на Сумщині

09 серпня 2021, 10:07

10 серпня 2021 року о 10 год 40 хв відбудеться підготовче судове засідання у справі стосовно організатора схеми привласнення коштів під час будівництва амбулаторій (ч. 3 ст. 27/ч. ч. 1, 2 ст. 366 та ч. ч. 3, 4 ст. 191 КК України), директора товариства з обмеженою відповідальністю, який підписував офіційні документи (ч. 2 ст. 27/ч. ч. 1, 2 ст. 366 та ч. ч. 3, 4 ст. 191 КК України) та службовця Управління капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації, через неналежне виконання обов’язків якого вказаним особам вдалось привласнити кошти (ч.ч. 1, 2 ст. 367 КК України).

За версією слідства, за наслідками тендерних закупівель між Товаристом та УКБ Сумської обласної державної адміністрації було укладено шість договорів на будівництво амбулаторій первинної медицини в Сумській області.

Попри те, що директором товариства офіційно є одна особа, з початку будівництва інший громадянин фактично здійснював керівництво підприємством, надавав вказівки та розпорядження працівникам. Зокрема він організував внесення в офіційну документацію недостовірних даних про обсяги виконаних робіт та вартість використаних при цьому матеріалів. При цьому підписи ставив офіційний директор.

Не перевіривши відповідність фактичного обсягу виконаних будівельних робіт та витрачених матеріалів даним, зазначених у актах та довідках, головний спеціаліст УКБ Сумської облдержадміністрації Н., як представник технічного нагляду, підписав їх. Внаслідок цього Товариству перераховані бюджетні кошти, з яких 1 460 тис грн– зайво.

Отримані злочинним шляхом кошти обвинувачені використали у своїй господарській діяльності.

Головуючий суддя – Сорока М.Р.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/5390/21.