flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як здійснити реєстрацію факту народження/смерті, які відбулись на тимчасово окупованій території?

11 листопада 2022, 14:31

Широкомасштабне військове вторгнення рф на територію України змінило життя кожного громадянина. Хтось виїхав з країни, а чиїсь родичі залишилися на тимчасово окупованій території. Але життя триває. І народжується нове, попри війну.
Чи можливо зараз зареєструвати новонароджену дитину, якщо вона народилась в окупації? Як діяти якщо Ваш родич помирає на непідконтрольній українській владі території – яким чином підтвердити факт смерті та отримати відповідні документи?
Отож, запрошуємо на чергову онлайн зустріч в рамках проєкту «Вас чекають в суді», яка відбудеться 15 листопада 2022 року об 16-00 год. під час якої поговоримо:
Про вимоги до заяви та які докази слід подати;
Особливості розгляду справи в суді;
Що робити після ухвалення рішення? Порядок його виконання.

Спікери:
- головний фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою Відділу комунікації та правопросвітництва РЦ з надання БВПД у Сумській області Яна Кравець;
- заступник начальника Управління- начальник Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м.Суми) Юлія Красько;
- голова Зарічного районного суду м.Суми Ганна Шелєхова.

Приєднуйтесь до зустрічі за посиланням: https://us04web.zoom.us/j/78472651014?pwd=WJB01IjkbGmiR7BKztqu1lpdFtsIoa.1
Ідентифікатор конференції: 784 7265 1014
Код доступу: N2X3eF

Долучайтесь!!! Ми чекаємо на Вас.
Якщо у Вас є запитання можете завчасно їх надсилати на нашу електронну адресу: stat@zr.su.court.gov.ua, або запитати безпосередньо під час зустрічі.