flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як стати присяжним? Запрошуємо громадян на зустріч в рамках проекту «Вас чекають в суді»

11 жовтня 2019, 11:09

Бути присяжним - це почесно, але й дуже відповідально водночас. Якщо Ви бажаєте долучитись до здійснення правосуддя та стати присяжним -  19 жовтня 2019 року о 12 год. 00 хв. запрошуємо на чергову зустріч в рамках проекту Вас чекають в суді.

Під час заходу Ви дізнаєтесь:

  • вимоги до осіб, які виявили бажання стати присяжним;
  • куди звертатися щоб включили до списку присяжних;
  • до розгляду яких справ залучаються присяжні,
  • права та обов’язки присяжних,
  • гарантії присяжних на час виконання обов’язків у суді.

Крім того, присяжна Зарічного районного суду м. Суми Жанна Рєкало поділиться власним досвідом як бути присяжним.

У зустрічі прийматимуть участь суддя-спікер Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова; начальник правового управління СМР Олег Чайченко та присяжна Зарічного районного суду м. Суми Жанна Рєкало.

Місце проведення: 1 поверх Зарічного районного суду м. Суми, зал судового засідання №100 (прибудова).

Шановні громадяни, також звертаємо Вашу увагу, що долучаються до співпраці у даному проекті і працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області шляхом надання юридичних консультацій громадянам.

Вкотре нагадуємо, що метою таких зустрічей є підвищення рівня правової обізнаності громадян, у тому числі про суд та про новації, що впроваджуються в судах. Один раз на місяць, у вихідний день, Ви зможете прийти до суду та отримати від працівників суду, і не тільки, інформацію про суд та судові процедури.

Не забувайте, якщо Ви маєте змогу і бажання приймати участь у подальших зустрічах, якщо у Вас є цікаві та актуальні теми для обговорення – надсилайте їх на нашу електронну адресу: stat@zr.su.court.gov.ua. Будемо вдячні також за конструктивні пропозиції щодо покращення нашої подальшої роботи в рамках проекту.