flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 3-х років засуджено чоловіка, обвинуваченого у вчиненні насильства щодо працівника правоохоронного органу

18 лютого 2021, 16:56

17 лютого 202 року мною, головним спеціалістом із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації Наталією Сидоренко, надано коментар для телеканалу НТН щодо розгляду справи за обвинуваченням чоловіка у вчиненні насильства щодо працівника правоохоронного органу.

«Вирішуючи питання про призначення покарання, суд врахував характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, особу винного. Пом’якшуючих та обтяжуючих покарання обставин судом не встановлено.

Суд вважав, що вина чоловіка у вчинені інкримінованого злочину підтверджується дослідженими під час судового розгляду доказами, які є достовірними, належними і допустимими.

Під час дослідження доказів було з’ясовано, що обвинувачений не виконав законні вимоги поліцейських про необхідність взяти собаку на повідок. Патрульні поліції, в т.ч. і потерпілий поліцейський, виконував покладені на нього обов’язки під час несення служби та намагався припинити правопорушення і затримати обвинуваченого. Але чоловік не виконував вимог поліцейських, нецензурно лаявся, агресивно поводився., тобто він становив загрозу для оточуючих.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

В судових дебатах обвинувачений зазначив, що свою вину визнає, але під час судового розгляду він свою вину заперечував» - сказала Наталія Сидоренко.

Матеріал можна переглянути на телеканалі НТН за посиланням: https://bit.ly/3bketBp.