flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

телеканал 1+1, щодо продовження строку тримання під вартою чоловіка, який підозрюється у замаху на вбивство двох осіб

21 лютого 2018, 09:21

14 лютого 2018 року головним спеціалістом із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації Наталією Горкушею надано коментар для телеканалу 1+1.

Коментар стосувався розгляду клопотання про продовження дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина, який підозрюється у вчиненні закінченого замаху на вбивство двох осіб.

12 грудня 2017 року слідчим суддею відмовлено у задоволенні даного клопотання.

Органи досудового розслідування ґрунтували позицію лише на тяжкості інкримінованого підозрюваному злочину та на ризиках які існували на час обрання запобіжного заходу  не вказали всупереч вимогам КПК України наявність ризиків і можливість забезпечення належної процесуальної поведінки більш м’якими запобіжними заходами.

В той же час захисником підозрюваного було доведено, що останній характеризується  виключно з позитивної сторони, як людина відповідальна, постійно проживає в м. Суми, ніколи до кримінальної відповідальності не притягувався.

Вказані обставини свідчать про зниження ризику переховування від органів досудового розслідування та суду, а також можливість особи вчиняти інші кримінальні правопорушення.

Дана ухвала слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми була переглянута апеляційним судом та залишена в силі.

Відеосюжет можна переглянути за посиланням: https://tsn.ua/video/video-novini/sud-vidpustiv-pidozryuvanogo-u-vazhkomu-zlochini-u-sumah.html.