flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова взяла участь в ефірі програми «Тема дня» на телеканалі UA:Суми

02 липня 2018, 17:29

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова взяла участь в ефірі програми «Тема дня» на телеканалі UA:Суми. У студії говорили про те, яким чином сумчани можуть захистити свої конституційні права та аналізували, за захистом яких прав сумчани звертаються найчастіше, куди можна звертатися, якщо в межах країни чи області не вдалося довести, що права або основоположні свободи порушені.

Гостями студії також були суддя-спікер апеляційного суду Сумської області Тетяна Левченко та суддя-спікер Ковпаківського районного суду м. Суми Владислав Костенко.

Як зазначила Ганна Шелєхова, зазвичай захист цивільних прав здійснюється за Цивільним кодексом України. Основні цивільні справи, що розглядаються в Зарічному районному суді м. Суми це справи, які виникають із сімейних правовідносин: про розірвання шлюбу, про стягнення аліментів, визначення місця проживання дитини, розподіл майна подружжя.

В ході обговорення учасники передачі торкнулися й питання неявки громадян в судове засідання. «Люди повинні розуміти, що від того прийдеш чи не прийдеш до суду справа нікуди не подінеться. Необхідно з’являтися, необхідно давати пояснення, займати активну позицію» - наголосила Ганна Шелєхова. В той же час вона звернула увагу громадян на можливість отримання повідомлення про дату та час розгляду справи шляхом sms-повідомлення.

Переглянути програму можна на каналі UA: Суми.