flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади директора Департаменту інфраструктури міста

02 березня 2019, 11:19

1 березня 2019 року головним спеціалістом із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації Наталією Сидоренко, надано коментар для телеканалу СТС.

Коментар стосувався обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади директора Департаменту інфраструктури міста.

«28 лютого директорові Департаменту інфраструктури міста обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання  

Чоловіка підозрюють у неналежному виконанні службовою особою своїх обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи

Одночасно на підозрюваного покладено ряд обов’язків

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  • не відлучатися із міта без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування із потерпілими
  • здати на зберігання до відповідних органів паспорт для виїзду за кордон,

Дослідивши надані докази на думку суду є підстави для задоволення клопотання слідчого та застосування до підозрюваного найменш обтяжливого запобіжного заходу, а саме особистого зобов’язання.

Строк дії ухвали в цій частині визначено до 3 квітня 2019 року

Сьогодні 1 березня 2019 року відмовлено у задоволенні клопотання слідчого про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Надані стороною захисту документи вказують на те, що з 03 січня 2019 року і по 01 березня 2019 року чоловік не виконує свої службові обов’язки, як директор Департаменту, оскільки відсторонений від цієї посади.

Тому на думку слідчого судді з 03 січня цього року, і на день звернення слідчого з клопотанням, і на день розгляду такого клопотання відсутні ризики, про які йдеться у клопотанні.» - сказала Наталія Сидоренко.

Відеосюжет можна переглянути на телеканалі СТС за посиланням: http://sts.sumy.ua/video-news/yaremenku-obrali-zapobizhnij-zahid-zhurba-u-likarni.html.