flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду адміністративних матеріалів за порушення правил карантину

15 квітня 2020, 16:31

10 квітня 2020 року головним спеціалістом по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб Юлією Попович, надано коментар для телеканалу А-ТВ щодо розгляду адміністративних матеріалів за порушення правил карантину.

«У зв’язку з введенням в Україні карантину через спалах коронавірусу, 17 березня 2020 року ВРУ внесено ряд змін до законодавчих актів, зокрема Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено статтею 44-3 про настання відповідальності за порушення правил щодо карантину людей.

За період з 17.03.2020 року по 10 квітня 2020 року в провадження суддів Зарічного районного суду м. Суми надійшло 30 справ про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за вказаною статтею.

23 справи є розглянутими (7 перебуває на розгляді) з них;

  • на 10 правопорушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень, також їм доведеться сплати і судовий збір в розмірі 420 грн.40 коп.
  • 9 правопорушників притягнуті у зв’язку з перебуванням їх в громадських місцях без засобів індивідуального захисту (маски (медичної, респіраторної або іншої) та перебування на вулиці без документів; 1 особа притягнута за те, що нею не було припинено роботу магазину електротоварів в період запровадженого карантину.
  • 11 справ закрито у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення (здебільшого протоколи були складені на осіб, які не здійснювали вказану у протоколах діяльність, являлись лише найманими працівниками, тобто такі особи не були суб’єктами правопорушення).
  • 2 справи закрито через малозначність, суд обмежився усним зауваження;

Розгляд справ відбувався з урахуванням конкретних обставин справи та особи правопорушника.

  • Шановні громадяни дотримуйтесь встановлених правил карантину. Бережіть себе і своїх близьких, мийте руки та будьте здорові!» - - сказала Юлія Попови.

Відеосюжет можна переглянути на телеканалі А-ТВ за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=49KFkF-5mjE&feature=youtu.be.

Відеосюжет на сайті Сумської міської ради можна переглянути на сайті за посиланням: https://bit.ly/3clHknQ.