flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив домашній арешт кандидату у депутати

06 листопада 2020, 14:57

06 листопада 2020 року суд задовільнив клопотання слідчого та застосував до кандидата у депутати запобіжний захід у виді домашнього арешту, заборонивши йому без дозволу слідчого залишати житло в період доби з 22:00 год. до 06:00 год. з покладенням обов’язків:

  • прибувати до слідчого, прокурора та суду;
  • не відлучатися без дозволу слідчого з міста.;
  • утримуватися від спілкування зі свідком та потерпілим;
  • повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання.

Чоловіка підозрюють у намаганні підкупити уповноваженого працівника територіальної виборчої комісії з метою фальсифікації результатів виборів (ч. 1 ст. 369; ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 362 КК України).

Строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу та покладення на підозрюваного обов’язків встановлено до 30 грудня 2020 року включно.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний брав участь у виборчих перегонах і змагався за мандат депутата міської ради на Сумщині від політичної партії. Однак зазначена політична партія отримала менше 5% голосів виборців, а тому не отримала мандата у міській раді. Відтак кандидат у депутати намагався через посередника домовитися із уповноваженою особою міської територіальної виборчої комісії про внесення неправдивих відомостей щодо результатів голосування. Чоловіка підозрюють у тому, що він передав через посередника 500 доларів США та наполягав на збільшенні голосів за політичну партію на 140 одиниць.

Слідчий суддя Янголь Є.В.  

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.