flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання обвинуваченому у пособництві фінансування тероризму

04 грудня 2020, 11:36

04 грудня 2020 року судом затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим П. у пособництві фінансування тероризму за попередньою змовою групою осіб та сприянні посяганню на територіальну цілісність і недоторканість України.

Громадянин П. обвинувачується в тому, що упродовж червня 2016 – вересня 2017 року чоловік, спільно з іншими невстановленими особами налагодили постачання снекової продукції до тимчасово окупованої території.

Чоловікові призначено покарання у вигляді арешту на строк 5 місяців без конфіскації майна та штрафу у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170000 гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Строк відбування арешту вважати відбутим повністю, оскільки в строк відбування покарання зараховано строк попереднього ув`язнення з 16.10.2017 по 30.03.2018 включно, з розрахунку, що одному дню тримання під вартою відповідають два дні арешту.

Покарання у виді штрафу в розмірі 170 000 гривень виконувати самостійно.

Обвинувачений в судовому засіданні пояснив, що уклав угоду без будь-якого примусу, йому зрозумілі його права, наслідки укладення такої угоди, характер обвинувачення та покарання, яке буде призначене на підставі угоди, просив затвердити угоду та постановити вирок на її підставі.

Захисники також просили затвердити дану угоду, вважають, що вона відповідає вимогам КПК України.

Суд, вивчивши угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором, дійшов висновку, що зазначена угода відповідає вимогам КПК України, підстави для відмови в її затвердженні відсутні та зазначена угода не порушує права, свободи та інтереси інших осіб.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя Ніколаєнко О.О.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» 591/6638/20.