flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо перевірки відомостей про себе в Державному реєстрі виборців

29 квітня 2014, 14:14
Згідно листа Сумської ОДА ЦВК надала можливість кожному виборцю України перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців, не виходячи з дому чи офісу, скориставшись інтернет- ресурсом. Для цього необхідно на офіційному сайті ЦВК в розділ «Державний реєстр виборців» за веб-адресою www.drv.gov.uaвідкрити закладку «Особистий кабінет виборця» і натиснути «реєстрація», після чого у відповідні поля внести інформацію про себе (через деякий час Ви отримаєте відповідь на вказану Вами електронну адресу).
У яких випадках необхідно обов’язково звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців:
якщо Вам виповнилося (на день виборів виповниться) 18 років;
якщо Ви набули громадянства України, змінили прізвище чи місце проживання;
якщо до 17 травня 2014 року Ви не отримаєте від дільничної виборчої комісії іменне запрошення на вибори, або воно буде містити неточності щодо Ваших даних.
Заяву щодо уточнення списку виборців Ви маєте змогу подати до 19 травня 2014 року (не пізніш, як за п’ять днів до дня голосування) відділу ведення Державного реєстру виборців, що працюють у кожній райдержадміністрації та міськвиконкомі (детальна інформація про відділи на сайті облдержадміністрації уу розділі «Уточнення Державного реєстру виборців»).
Прийом виборців міста Суми здійснюють відділи ведення Державного реєстру виборців Сумської міської ради за адресою: м.Суми, площа Незалежності,2 (5-й поверх міськвиконкому, кабінет 89, тел. 63-29-39).
Перевіривши свої дані в державному реєстрі виборців, Ви не втратите багато часу, але будьте впевнені, що у день голосування ніщо не завадить Вашому виборчому праву, не відкладайте це питання на останній день.