flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від займаної посади відсторонено посадовця Кадетського корпусу, якого підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди

16 червня 2021, 11:01

15 червня 2021 року слідчим суддею задоволено клопотання слідчого та відсторонено від займаної посади одного з посадовців Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка.

Нагадуємо чоловіка підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства він вимагав та отримав від громадянки неправомірну вигоду в сумі 1 тис. доларів США за сприяння у зарахуванні її сина на навчання до ліцею.

Слідчим суддею було враховано, що злочин, в якому підозрюється чоловік, безпосередньо пов'язаний з його перебуванням на займаній посаді, а прокурором та слідчим доведено, що такий захід необхідний для запобігання протиправній поведінці підозрюваного, який, перебуваючи на посаді, може негативно впливати на свідків чи інших учасників провадження.  

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Слідчий суддя Сибільов О.В.

Нагадуємо, що 14 червня 2021 року чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло.