flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн зустріч зі студентами

08 жовтня 2021, 15:13

08 жовтня 2021 року в рамках проєкту «Досвід суду- крок до знань» була проведена чергова онлайн зустріч зі студентами Сумської філії ХНУВС.

Захід розпочався з вітальних слів з нагоди святкування професійного свята – Дня юриста.

Суддя Зарічного районного суду м.Суми Альона Северинова розповіла студентам про право на утримання дружини, чоловіка, повнолітніх дітей та батьків.

Спікер повідомила слухачам коли виникає право на утримання, а в яких випадках припиняється. Говорили про обов'язок дочки, сина утримувати батьків та брати участь у додаткових витратах.

Доповідач розповіла слухачам, які необхідно подати докази у даній категорії справ з огляду на судову практику  Верховного Суду.  Поділилася власним досвідом розглянутих судових справ. Акцентувала увагу студентів, які були недоліки при подачі позовних заяв до суду. 

Студенти та викладач подякували за цікаву, пізнавальну лекцію та приділений їм час. З нетерпінням будуть чекати на наступні лекції.

Сподіваємось, що студенти поглибили свої знання, а спілкування з суддею сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури.