flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадову особу Сумської обласної державної адміністрації, обвинувачену в шахрайстві, судом визнано невинуватою

25 листопада 2021, 09:39

25 листопада 2021 року судом визнано невинуватою посадову особу Сумської ОДА (на момент події). Жінку було обвинувачено в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та підбурюванні на замах до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4. ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України).

За матеріалами справи  у липні, вересні та жовтні 2014 року гр. Т. одержала від гр. В. грошові кошти на загальну суму 500 000 грн., нібито для передачі їх в якості неправомірної вигоди голові Сумської обласної державної адміністрації гр. Ш. (на момент події), однак передавати останньому грошові кошти не мала наміру та в подальшому частиною з них розпорядилася на власний розсуд, чим спричинила потерпілому моральну шкоду і вчинила шахрайство тобто заволоділа чужим майном, шляхом обману, вчиненому у особливо великих розмірах.

Підставою для виправдання стала практика Верховного Суду, відповідно до якої визнано недопустимими докази, здобуті під час досудового розслідування, оскільки слідство велося некомпетентним органом.

Органи прокуратури діяли поза межами наданих процесуальним законодавством повноважень. А тому усі докази, отримані в результаті відповідних слідчих дій, є недопустимими, покладення їх в основу вироку є неможливим.

Інші докази, які були досліджені судом, не довели обставин, викладених в обвинувальному акті. 

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Головуючий суддя Шелєхова Г.В., члени колегії - судді Клімашевська І.В., Сибільов О.В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 592/3473/15-к.