flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виправдав учительку, яка обвинувачувалась в неналежному виконанні обов’язків при організації поїздки дітей за кордон

31 грудня 2021, 12:11

31 грудня 2021 року суд визнав невинуватою учительку, яка організовувала поїздку дітей за кордон, під час якої загинув 12-річний та виправдав у зв’язку із недоведеністю того, що в її діянні є склад кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 137 КК України. Жінку було обвинувачено у неналежному виконанні обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього (ч. 2 ст. 137 КК України).

Нагадуємо, аварія сталась 13 травня 2018 року близько 7 години ранку в Брестській області (Білорусь). Одна з автівок, в якій їхали сумські школярі, в’їхала у навантажувач, що рухався у попутному напрямку. Хлопчик 12 років загинув від отриманих травм.

Проаналізувавши докази у справі суд дійшов висновку про те, що стороною обвинувачення не доведено в судовому засіданні ті обставини, що жінка не виконала або неналежно виконала такі професійні чи службові обов’язки щодо охорони життя чи здоров’я неповнолітніх та порушила при цьому норми діючого законодавства, зазначені в обвинуваченні, які б знаходилися у причинному зв’язку з подією ДТП. А тому суд вважає, що в судовому засіданні не доведено наявність в її діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 137 ч. 2 КК України.

Головуючий суддя Янголь Є.В.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Пошук судових рішень можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/3145/19.