flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи суду в період воєнного стану

09 березня 2023, 08:41

Шановні відвідувачі та учасники процесу!

 

Нагадуємо вам, що з урахуванням запровадженого воєнного стану в Україні та враховуючи рішення зборів суддів Зарічного районного суду м. Суми, прийом і реєстрація вхідної кореспонденції та електронної пошти, яка підлягає розгляду в порядку процесуального законодавства тимчасово здійснюється з врахуванням наступних особливостей:

  • яка підлягає розгляду в порядку кримінального процесуального законодавства та Кодексу України про адміністративні правопорушення – у робочі дні з 08-00 год. до 12-00 год., окрім заяв про відвід/самовідвід суддів, слідчих суддів по кримінальних провадженнях, реєстрацію та розподіл яких здійснювати протягом всього робочого часу;
  • яка підлягає розгляду в порядку цивільного та адміністративного судочинства  - у робочі дні з 08-00 год. до 15-00 год

В той же час, свою кореспонденцію (позовні заяви, клопотання по справам, заяви та інші документи, що стосуються розгляду справ) Ви можете залишити на першому поверсі приміщення суду у спеціальній скриньці в години роботи суду: з 8-00 до 17-15 год., в п’ятницю – до 16-00 год. Усі документи будуть в подальшому зареєстровані та опрацьовані. Також нагадуємо, що повний телефонний довідник є на нашому сайті за посиланням: https://bit.ly/3267kRn.

У разі, коли під час роботи суду, у місті оголошується повітряна тривога, загроза артобстрілу чи вуличних боїв, судді разом з працівниками апарату суду, учасниками процесу та відвідувачами суду зобов’язані негайно спуститись в укриття, яке знаходиться в підвальному приміщенні Зарічного районного суду м. Суми. При цьому, якщо такі обставини виникли під час судового засідання, то у судовому засіданні оголошується перерва до офіційного оголошення про відміну тривоги чи коли мине небезпека. 

Звертаємо Вашу увагу, що на час воєнного стану обмежено допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.

У разі загострення воєнних дій у місті, робота Зарічного районного суду м. Суми буде корегуватися відповідно до ситуації.

Бережіть себе та своїх рідних, адже життя та здоров’я є найбільшими життєвими цінностями!