flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З нагоди Тижня права Зарічним районним судом м. Суми було проведено ряд заходів

15 жовтня 2014, 16:39
         У рамках проведення Тижня права з 06 по 10 жовтня Зарічним районним судом м. Суми було проведено ряд заходів.
Так, головою Зарічного районного суду м. Суми Шелєховою Г.В. та заступником голови суду Клімашевською І.В. було проведено лекції для учнів шкіл №15 та №10 щодо відповідальності неповнолітніх, організації роботи суду.
Учні шкіл №8 та №1 відвідали Зарічний районний суд м. Суми, де для них було проведено ознайомчу лекцію щодо діяльності та структури суду, веб-сторінки Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференції, можливості відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS.
Також, було проведено екскурсію приміщенням суду, учні відвідали загальну канцелярію, канцелярії суду з цивільних та адміністративних справ, кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, архів суду.
         Окрім того, учні школи №8 були присутні під час судового засідання по кримінальному провадженню. Після закінчення судового засідання голова суду Шелєхова Г.В. провела для учнів лекцію на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Загальні положення судового розгляду кримінальних проваджень. Призначення покарання» та відповіла на запитання присутніх.