flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду справи про визнання неправомірною бездіяльності ТОВ “Телерадіокомпанія “Академ TV”

21 жовтня 2014, 16:47
21 жовтня 2014 року суддею Зарічного районного суду м. Суми Сибільовим О.В. було розглянуто адміністративний позов кандидата у народні депутати України Ш. до ТОВ “Телерадіокомпанія “Академ TV” про визнання неправомірною бездіяльності та зобов’язання вчинити дії.
Позивач свої вимоги мотивував тим, що він є кандидатом в народні депутати України. 11 жовтня 2014 року телеканалом “Академ TV” було поширено про нього відеосюжет, що містить на думку позивача недостовірну інформацію. В порядку ч. 13 ст. 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” позивач 13 жовтня 2014 року звернувся до відповідача з вимогою надати ефірний час для надання відповіді та спростування недостовірної інформації. Оскільки відповідачем його вимогу про надання відповіді не було задоволено, тому просив визнати таку бездіяльність незаконною та зобов’язати відповідача надати ефірний час для відповіді.
 Постановою суду позовні вимоги було задоволено, визнано неправомірною бездіяльність ТОВ “Телерадіокомпанія “Академ TV” щодо ненадання можливості оприлюднення відповіді шляхом надання ефірного часу та зобов’язано ТОВ “Телерадіокомпанія “Академ TV” надати кандидату у народні депутати Ш. ефірний час для надання відповіді протягом трьох днів з дня набрання законної сили рішенням суду, але не пізніше останнього дня перед днем голосування та в порядку, визначеному ч. 13 ст. 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України”.
На даний час постанова суду не набрала законної сили.