flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто резонансні справи, пов'язані з виборчим процесом

26 жовтня 2014, 11:30

25 жовтня 2014 року Зарічним районним судом м. Суми були розглянуті дві справи:
1) За адміністративним позовом А. до Сумської обласної державної телерадіокомпанії про визнання рішення про відмову в наданні права на відповідь незаконним, зобов’язання принести публічні вибачення за порушення виборчих прав.
Рішенням суду позов А. було задоволено частково.
Визнано неправомірним рішення Сумської обласної державної телерадіокомпанії про відмову в наданні  А. права на відповідь в ефірі Сумської обласної державної телерадіокомпанії щодо спростування інформації про нього, оприлюдненої під час телевізійних дебатів 17 жовтня 2014 року.
В іншій частині позовних вимог відмовлено за необґрунтованістю.

2) За адміністративним позовом А. до  Сумської обласної державної телерадіокомпанії про визнання протиправною бездіяльності та зобов»язання вчинити дії.
Рішенням суду позов А. було задовольнлено частково.
Визнано протиправною бездіяльність Сумської обласної державної телерадіокомпанії щодо забезпечення рівних умов для ведення передвиборної агітації для кандидатів у народні депутати України в одномандатних  виборчих округах Сумської області, яка полягає у не доведенні до всіх кандидатів в народні депутати України інформації  про організований цикл передач, а також не оприлюдненні відповідної інформації щодо формату теледебатів 17.10.2014 року, строку, протягом якого необхідно надати згоду на участь у передачі, та вартістю участі у такій передачі.
          В іншій частині позовних вимог відмовлено за необґрунтованістю.