flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До кримінальної відповідальності притягнуто громадянку російської федерації за поширення матеріалів, що містять заперечення збройної агресії проти України

09 листопада 2022, 09:38

08 листопада 2022 року судом винесено обвинувальний вирок жінці, яку обвинувачено у поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Судом затверджено угоду про визнання винуватості між обвинуваченою та прокурором.

Жінку визнано винною та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік без конфіскації майна, з іспитовим строком 1 рік.

За матеріалами справи, громадянка російської федерації з посвідкою на постійне проживання в Україні, на початку червня поширювала  шляхом проставлення відмітки «Класс» на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» ряд публікацій, у яких міститься інформація щодо виправдовування, заперечення тимчасової окупації частини території України, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Головуючий суддя Клімашевська І.В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/5306/22.