flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Зарічному районному суді м. Суми затверджено план заходів, спрямованих на підвищення довіри громадян до судової влади

10 листопада 2014, 15:58
Судова реформа – це не тільки зміна законодавства, це в першу чергу, зміна правосвідомості суспільства, підвищення авторитету судової влади та рівня довіри громадян до суду.
Заходи, спрямовані на утвердження незалежної судової влади та підвищення довіри громадськості до судів, повинні носити системний характер та включати комплекс як організаційних, так і правових заходів, які повинні вирішити проблеми недостатнього доступу до правосуддя, гарантувати дійсну незалежність суддів і судової влади, ефективність захисту прав та інтересів судом.
Для досягнення зазначеної мети Зарічним районним судом м. Суми розроблено план заходів щодо забезпечення незалежності суддів та підвищення авторитету судової влади в Україні, який складається з вісімнадцяти пунктів, кожен з яких закріплений за відповідальною особою. Зокрема, серед заходів передбачено: продовження висвітлення діяльності суду на веб-сторінці на веб-порталі „Судова влада України”, у друкованих ЗМІ та на телебаченні; моніторинг публікацій, повідомлень, репортажів ЗМІ не предмет виявлення недостовірної інформації, що загрожують незалежності та авторитету суду, та реагування на них; проведення роз’яснювальної роботи з працівниками суду щодо етики поведінки з відвідувачами; проведення роз’яснювальної роботи з громадянами по суті їх усних звернень; проведення інформаційно-просвітницької роботи серед молоді міста; організація зустрічей з керівниками інших установ з метою обговорення та вирішення проблемних питань тощо.