flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок пенсіонеру, який виправдовував збройну агресію російської федерації проти України

07 лютого 2023, 16:00

Зарічний районний суд м. Суми у підготовчому засіданні розглянув обвинувальний акт щодо пенсіонера, якого обвинувачено у поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України, визнання правомірною тимчасової окупації частини територій України, а також глорифікація представників збройних формувань рф (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За матеріалами справи, чоловік на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники», поширював шляхом проставлення відмітки «Класс» ряд публікацій, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України, виправдування, визнання правомірною та заперечення тимчасової окупації частини території України, а також – глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та обвинуваченим. Відповідно до угоди, пенсіонер визнав свою вину в повному обсязі.

Вироком від 07 лютого 2023 року суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав винним громадянина П. у пред’явленому йому обвинуваченні за ч.2 ст. 436-2 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки без конфіскації майна, з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Головуючий суддя – Клімашевська І.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/815/23.