flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок у кримінальному провадженні за фактом вчинення засудженим замаху на придбання наркотичних засобів та давання службовій особі неправомірної вигоди

10 грудня 2014, 09:14
         18.11.14 року до Зарічного районного суду м. Суми надійшов обвинувальний акт за фактом вчинення засудженим Б. злочинів, передбачених ч.2 ст. 15-ч. 1 ст. 309 (замах на придбання наркотичних засобів) та ч.1 ст. 369 (давання службовій особі неправомірної вигоди).
Так, громадянин Б., відбуваючи покарання у вигляді 3 років позбавлення волі в Сумському слідчому ізоляторі, звернувся до інспектора відділу режиму й охорони вказаної установи з проханням, щоб той за грошову винагороду в сумі 250 грн отримав у поштовому відділенні посилку з наркотичним засобом (канабісом) і передав йому. Працівник Сумського СІЗО, отримавши 200 грн, виконав домовленість і забрав наркотичний засіб у вказаному місці, однак передати його до Сумського СІЗО не встиг, оскільки був затриманий співробітниками правоохоронних органів.
Вироком Зарічного районного суду м. Суми громадянина Б. було засуджено до 1 року 4 місяців позбавлення волі без спеціальної конфіскації. Судом відповідно до ч. 1 ст. 71 КК України було частково приєднано до покарання за новим вироком невідбуту частину покарання за попереднім вироком та призначено остаточне покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі без спеціальної конфіскації.