flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто кримінальне провадження щодо вбивства особи через необережність

16 грудня 2014, 16:14
27.03.2014 року до Зарічного районного суду м. Суми надійшов обвинувальний акт відносно С. за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).
18.10.2013 С. разом з іншими особами у квартирі розпивали алкогольні напої. С. дістав з кобури, належний йому револьвер, який не є вогнепальною зброєю,продемонстрував його всім присутнім, здійснив постріли з балкону вказаної квартири, а потім поклав револьвер до кобури.
У ході спілкування С. разом з потерпілим вирішили імітувати постріли з револьверу собі в голову. Для чого С. направив револьвер собі в голову, тричі натиснув на спусковий гачок, але пострілів не пролунало у зв’язку з випадковою відсутністю патронів у отворах.
Після цього С., передаючи револьвер потерпілому, тримаючи його за руків”я, достовірно знаючи, що у ячейках барабану револьвера ще знаходяться патрони, діючи з власної необережності, не передбачаючи, що можуть статися постріли з револьверу, випадково натиснув на спусковий гачок револьверу, тримаючи його у напрямку життєво-важливих органів, що розташовані у грудній клітині потерпілого. Внаслідок таких дій стався постріл, від зазначених тілесних ушкоджень 18.10.2013 потерпілий помер у приміщенні квартири.
05.12.14 року прокурором було подано до суду обвинувальний акт про зміну обвинувачення у кримінальному провадженні на ч.1 ст. 119 КК України (вбивство через необережність).
У подальшому обвинуваченим було заявлено клопотання про застосування до нього ЗУ «Про амністію у 2014 році».
Вироком суду від 16.12.14 року С. було визнано винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 119 КК України та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
На підставі п. «в» ст. 1 ЗУ «Про амністію у 2014 році» звільнено від відбування призначеного покарання у зв’язку з актом амністії та звільнено з-під варти з залу суду.