flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено «День відкритих дверей» для учнів школи №27

22 грудня 2014, 10:55
Консультантом суду із судової статистики Шаповал О.Г. 18 грудня 2014 року було проведено «День відкритих дверей» для учнів школи №27. Присутні були ознайомлені з діяльністю та структурою суду, порядком реєстрації справ та інших документів. На прикладі кримінального провадження розповіла про рух справи в суді: від надходження матеріалів кримінального провадження до суду до списання справи в архів. Звернута увага учнів на застосування до неповнолітніх, які вчинили кримінальні правопорушення, примусових заходів виховного характеру.
Також, учні були проінформовані про веб-сторінку Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд», направлення повісток у вигляді SMS.
Секретар суду Шаповалова М.М. розповіла учням про випадки притягнення неповнолітніх осіб до адміністративної відповідальності.
Окрім цього, учні мали змогу бути присутніми у судовому засіданні по кримінальному провадженню.
Після судового засідання учні мали змогу поспілкуватися з головуючим у справі суддею Шершаком М.І.
Судовим розпорядником Старченко В.С. учні були поінформовані про встановлений у приміщенні суду інформаційний кіоск, за допомогою якого відвідувачі можуть самостійно переглянути список справ, призначених до розгляду, отримати інформацію про стан розгляду справ, банківські реквізити для сплати судових витрат, здійснити електронний пошук справи за номером, датою призначення або за учасником процесу.