flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід мешканці Сумщини, яка передавала інформацію про розташування Збройних сил України

14 серпня 2023, 15:54

12 серпня 2023 року слідчий суддя розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою жінці, яку підозрюють у  поширенні в умовах воєнного стану інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України та виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За результатами розгляду суд задовольнив клопотання та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали визначено до 08 жовтня 2023 року.

З матеріалів клопотання стало відомо, що місцева жителька одного із сіл Сумського району, поширювала на власній сторінці у забороненій соціальній мережі публікації, у яких міститься виправдування, визнання правомірною, заперечення агресії рф проти України та тимчасової окупації частини території України, а також вона після повномасштабного вторгнення рф в Україну неодноразово за допомогою месенджера «Telegram» передавала інформацію про переміщення, рух та розташування ЗСУ на території м.Суми та Сумської області, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Слідчий суддя Клімашевська І.В.