flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч з народними засідателями

29 січня 2015, 14:53
23 січня 2015 року у приміщенні Зарічного районного суду м. Суми головою суду Шелєховою Г.В. було проведено ознайомчу бесіду з народними засідателями з метою інформування про їх права і обов’язки та обговорення питань, які виникають при розгляді справ за участі народних засідателів.
Присутнім також була надана нормативна база, що містить витяги з Конституції України та законів України з інформацією про поняття, права та обов’язки присяжних.
Консультант суду із судової статистики Шаповал О.Г. розповіла про вимоги до народних засідателів згідно ЗУ "Про судоустрій і статус суддів", категорії справ, які розглядаються за участю народних засідателів, а також кількість таких справ, розглянутих у 2014 році Зарічним районним судом м. Суми.
Консультант суду Коваленко І.І. ознайомила присутніх з процедурою формування та затвердження списку народних засідателів.
Керівник апарату суду Ковтун А.М. окремо поінформувала про впровадження інноваційних технологій в роботу суду, зокрема, ознайомила присутніх з веб-сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS та розповіла про функціонування автоматизованої системи документообігу суду.