flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальна стежина у Зарічному районному суді м. Суми: розширення горизонтів для майбутніх правників

06 лютого 2024, 17:40

Суд є не лише місцем вирішення спірних питань, але і майданчиком набуття практичного досвіду для майбутніх юристів. 

Проходження практики в суді допомагає студентам підготуватися до майбутньої кар'єри у сфері права, розширюючи їхні знання, навички та розуміння судової системи.

Наразі в Зарічному районному суді м. Суми проходять практику 7 студентів  Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ та 1 студент  Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Керівництво суду та працівники апарату завжди розповідають студентам-правникам про тонкощі роботи в суді. Так керівник апарату суду Алла ШЕВЧЕНКО провела бесіду та ознайомила практикантів з діяльністю та структурою суду, помічник голови суду Юлія ХІЛЬКО провела для студентів екскурсію по приміщенню суду, а заступник керівника апарату суду Ірина ХАНЮКОВА-ЛИПОВА ознайомила майбутніх правників із вебсторінкою Зарічного районного суду м. Суми та сторінками суду в соціальних мережах.

Працівники суду з радістю допомагають студентам ознайомитися з практичними навичками роботи в судовій установі та закріпити свої теоретичні знання. За час проходження практики в Зарічному районному суді м. Суми хлопці та дівчата кожного дня виконують практичні завдання, що їм доручають працівники суду, таким чином знайомляться із роботою суду, а також з цікавістю відвідують відкриті судові засідання.

 Щиро віримо, що майбутні фахівці права набули безцінного досвіду, який сприятиме їх професійному розвитку!